Állatorvosi praxisok

Dr. Horváth Bánk - A Kerepes-Vet Állatgyógyászati központ

Ahogyan a legtöbb állatorvos, te is gyerekként döntöttél e hivatás mellett?

Már ötödikes korom óta állatorvos akartam lenni, sokféle kisállatot tartottam egészen kicsi koromtól kezdve a vadászgörénytől a kaméleonokig.

Hol kezdted a pályát az egyetem elvégzése után?

Az 1998-as diplomaszerzés utáni gyakornoki évben még Győrött gyűjtöttem kisállat rendelős tapasztalatokat, majd Pesten kezdtem dolgozni 9 évig alkalmazottként több nagyobb kisállat rendelőben.

„Nekem már a tervezésnél is fontos volt, hogy az állatorvosi rendelő mellé mindenféleképpen állatpatika és pet-shop is kell ”

Mikor döntöttél az önálló praxis mellett?

2008-ban nyitottuk meg Kerepesen a forgalmas 3-as főúton a Kerepes-Vet Állatgyógyászati Központot. Egy hosszú, nagy családi házat osztottunk ketté, az utcafront felé a rendelő-patika, hátul pedig a saját lakásrészünk található, ennek minden előnyével és hátrányával együtt. Nekem már a tervezésnél is fontos volt, hogy az állatorvosi rendelő mellé mindenféleképpen állatpatika és pet-shop is kell, ahol mindent meg lehet egy helyen vásárolni, ami az állattartáshoz kell. Emiatt került a váró és a rendelő közötti helyiségbe az állatpatika és az állateledel és –felszerelés szaküzlet. Kezdetben teljesen egyszemélyes praxisként működött, délelőtt 9-12-ig, este 16-20-ig rendelés, közötte műtétek, kiszállások, gyógyszerbeszerzések. Pár hónap alatt annyira emelkedett az esetszám, hogy beláttam, hogy ezt nem fogom egyedül bírni.

Mikor bővült a praxisod?

A nyitás utáni 5. hónapban már felvettem magam mellé egy további állatorvost napi 8 órás munkára, illetve kibővítettük a nyitvatartási időt egész napra, 9-20-ig. 2010-ben a lezárt, 2 teljes üzleti év leteltével nyertes pályázat segítségével nagyfrekvenciás röntgen- és ultrahang gépeket szereztünk be. Munkatársaimat tekintve nagyon szerencsésnek mondhatom magamat, minden kollégámmal sikerült hosszú távon jól működő munkakapcsolatot kialakítani. 3 éve létszámunk három főre bővült, azóta vagyunk nyitva szombati napokon is. A társas praxis, csapatmunka előnye, hogy nem kell egy embernek 365 napon át egyfolytában dolgozni, a társak besegítenek a szabadságok alatt. Az ortopédiai műtétek kivételével teljes körű állatorvosi ellátás végzünk. A műtőnk altatógéppel, figyelő monitorokkal, ultrahangos fogkő depurátorral felszerelt. Rendszeresen részt veszünk szakmai továbbképzéseken, munkatársaim (Dr. Henter Áron és Dr. Medgyesi Zsó a) mind jól képzett, lelkes állatorvosok.

Fél éve pályázat útján alkalmunk volt megnyitni a szomszédos Gödöllő centrumában, a Főtéri Állatpatikát, mely hétköznapokon szintén folyamatosan 11 órán át, szombatonként pedig 8-13-ig tart nyitva. A gödöllői praxis jelenleg 2 állatorvos (Dr. Jablonszky Ágota és Dr. Rémay László) számára nyújt munkát.

„A tervek között szerepel ku- tyakozmetika, ketreces kutya- macska őrző-, műtét utáni ébre- dező helyiség kialakítása. ”

Milyen irányú előrelépést tervezel még?

A jövőbeni praxisfejlesztés alapja, a szolgáltatás bővítésén és fejlesztésén túl a rendelő méreteinek növelése a jelenlegi lakótér rovására. A tervek között szerepel kutyakozmetika, ketreces kutya-macska őrző-, műtét utáni ébredező helyiség kialakítása. A 8 éve még egyszemélyesre tervezett - kialakított rendelőre ugyancsak ráférnek majd a kényelmes szociális helyiségek, és megfelelő méretű irattároló kialakítása is. Továbbá a műszerparkunk jelentős fejlesztése is. Kollégáink szakmai továbbképzésére is szeretnénk nagyobb hangsúlyt fektetni a jövőben.

Ennyi feladat mellett marad szabad időd?

Minimális szabadidőmben szeretek lovagolni (2 saját lovat is tartunk), utazni, városokat nézni, természetet járni, geoládázni. Van egy 2 éves kisfiúnk, a feleségemmel pedig november végére - december elejére várjuk a második kisfiunkat.

 

e-max.it: your social media marketing partner

 

Vettech.hu Minden jog fenntartva!

A honlapot készítette az AlphaPress Grafikai Súdió
  

Vettech - állatorvosi műszerek, diagnosztikai eszközök

Beszállítói kör: BCF, Sonosite, Optomed, Kruuse

 
 
 

Az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. tradícióira és sok évtizedes kereskedelmi tapasztalatára Ön is bátran támaszkodhat.  Vállalati filozófiánk szerint csak úgy lehetünk eredményesek, ha munkánk során komplex megoldásokkal - szaktanácsadási szolgáltatásokkal, megfizethető és kiváló minőségű termékekkel - támogatni tudjuk a hazai állattenyésztést.