Állatorvosi praxisok

Dr. Ladányi Tamás - A pozsonyi úti kisállatrendelőből

Bár nem családi hagyományként, mégis nagyon korán zel kerültél az állatggyászathoz.

Nyári munkakeresésben a testvérem segített. Tudta, hogy nagyon szeretem az állatokat, és megkérdezett egy neves állatorvost egy nagy forgalmú kisállatklinikán hogy fogadnának-e egy általános iskolás diákot kisegítőként. Az ott tapasztalt pörgős, gyors, sok jó eredményt hozó munka meghatározó élmény volt a számomra.

De rajzolni is szerettem, vonzott az építészet, a gimnáziumi évek alatt gondolkodtam, hogy melyik területet válasszam. Végül maradtam az eredeti tervemnél és állatorvosnak tanultam.

A sokak által nehéznek tartott egyetemi éveket is élvezted.
Nekem azok az évek jelentették az önálló, felnőtt lét kezdetét. Kitárult előttem a nagybetűs élet. Nagyon szerettem tanulni is, mert kiváló tanáraim voltak. De az egyetemen megismert barátok, az ottani rendezvények és az egész légkör nagyszerű volt. Akkoriban még a nagyállat részleg is az István utcában volt. Pesti gyerekként megélni azt, hogy az egyetem udvarán egyszer csak szembejön egy ló... volt egyfajta hangulata.

„Krausz Ferenc barátommal megvalósítottuk álmunkat, saját rendelőt nyitottunk ”

A rendelői munkát sem hanyagoltad a tanulás alatt.

Amikor nem volt vizsgaidőszak, mindig bejártam valahová asszisztál-ni. Eleinte inkább láb alatt voltam, de a rendszeres munka meghozta az eredményt. A gyakornoki évemet a sebészeten végeztem, de sok időt töltöttem a belgyógyászaton is. Mivel a feleségemmel a XIII. kerületben laktunk, így a környéken kerestem munkalehetőséget.

Azóta a saját rendelődben dolgozol.

Szerettem a munkahelyeimet, elégedett voltam alkalmazottként is. Az egyetemi barátságok megmaradtak, és tíz év elteltével Krausz Ferenc barátommal megvalósítottuk álmunkat, saját rendelőt nyitottunk. Egyetértettünk abban, hogy fontos a helyismeret, a környezetünkkel való jó kapcsolat. Így lakóhelyünkön, otthonainktól félúton megnyitottuk a jelen-legi rendelőt.

„az örökbefogadók még messzi-ről is visszajárnak hozzánk. Ez mindig öröm a számunkra, mert azt jelenti, hogy elégedettek a munkánkkal. ”

Hogyan alakítottátok az önálló praxist?

Ma már négy állatorvos dolgozik – műszakonként kettő és három pro asszisztens, akik az állatok ellátása mellett a beszerzésekben, az adminisztrációban és a kapcsolattartásban is segítenek. A gazdiknak nagyon fontos a minél szélesebb körű ellátás, ezért kutyakozmetikánk is van. Amiben sok állatorvosi rendelőtől eltérünk az, hogy a helyiségek kialakítása során igyekeztük az állattulajdonosok szemével nézni a rendelőnket. A váróhelyiség kényelmes, barátságos, mentes a szokásos gyógyszeres reklámplakátoktól. Inkább egy átlagos nappali hangulatát idézi. Van pet shop, hogy várakozás közben vagy ellátás után tudjanak vásárolni is. A vizsgálóhelyiségben mindig nagyon figyelünk a rendre, tisztaságra. Az állatot nem tesszük azonnal a vizsgálóasztalra, hagyjuk oldódni, amíg a kór-előzményről beszélünk a gazdival. Manapság, amikor oly sok kisállatpraxis verseng a páciensekért, különösen fontos az első benyomás, a figyelmes és szívélyes kommunikáció.

A gyógyító munkában számotokra is kiemelten fontos a minőség.

A tudás folyamatos fejlesztése, a szakosodás, a pontos diagnózis ma már alapvető. Speciális területeken együttműködünk más kollégákkal. Ez a gazdik részéről is növeli a bizalmat irántunk. Kardiológiai, szemészeti szakrendelésünk jelenleg is van, ezeket az igényeknek megfelelően bővíteni szeretnénk. Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy minden kisállatot, aki hozzánk betér a lehető legjobb ellátásban tudjuk részesíteni.

A technikai háttér a humán szakmai elvárásoknak megfelelő szintű, ebből a színvonalból az állatok érdekében nem engedünk, akkor sem, ha egyes kezelések egyszerűbb eszközökkel is kivitelezhetőek lennének. Természetesen a fejlesztések ezen a területen is folyamatosak. Minden esetünket fotósorozattal is dokumentáljuk, ezekhez a tulajdonosok is hozzáférhetrnek. 

Több állatvédő szervezettel is együttműködtök.

Az állatorvosi hivatás szociálisan érzékeny terület. Nekünk is jó érzés, amikor egy rossz állapotú, árva kutyusból, macskából ismét sikerül az állatvédőkkel közösen egy egészséges, szép kisállatot átadni leendő új gazdájának.

Továbbá ezek az állatok teljesen más problémákkal érkeznek, mint a gazdás kutyák és macskák, ők egyfajta szakmai tréninget is jelentenek a számunkra. Sok ilyen állattal az örökbefogadók még messziről is visszajárnak hozzánk. Ez mindig öröm a számunkra, mert azt jelenti, hogy elégedettek a munkánkkal.

e-max.it: your social media marketing partner

 

Vettech.hu Minden jog fenntartva!

A honlapot készítette az AlphaPress Grafikai Súdió
  

Vettech - állatorvosi műszerek, diagnosztikai eszközök

Beszállítói kör: BCF, Sonosite, Optomed, Kruuse

 
 
 

Az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. tradícióira és sok évtizedes kereskedelmi tapasztalatára Ön is bátran támaszkodhat.  Vállalati filozófiánk szerint csak úgy lehetünk eredményesek, ha munkánk során komplex megoldásokkal - szaktanácsadási szolgáltatásokkal, megfizethető és kiváló minőségű termékekkel - támogatni tudjuk a hazai állattenyésztést.