Állatorvosi praxisok

Dr. Mietsch Rita - az Alpha-Vet Állatkórház fiatal orvosa

Néhány éve végeztél az Állatorvos-tudományi Karon.

Pontosan 2011-ben. Az állatszeretetet – mint ahogy oly sokan – én is gyerekkoromból hoztam. Óbudán jártam általános iskolába, ott volt egy madárház. Akinek kedve volt hozzá, már elsős korában segíthetett etetni a papagájokat, takarítani a röpdéjüket. A késztetés, hogy állatokról gondoskodjam azóta is fennáll. Úgy gondoltam, állatorvosként tudom ezt legjobban megtenni, ezért választottam ezt a pályát.

Az egyetemi évek alatt nem csak kedvencként tartott madarak ellátását tanultad meg.

A Bécsi Állatorvosi Egyetemen töltöttem fél évet, a vadmadár kórházban. Sérült madarak ellátása, elárvult fiókák felnevelése azért más volt, mint a törpe és nimfa papagájok etetése.

A kedvenc területed orvosként mégsem elsődlegesen a madarakhoz kapcsolódik.

Harmadévesen cserediákként nyári gyakorlaton vettem részt Hannoverben. Mindaddig nem vonzott igazán a képalkotó diagnosztika. De az ultrahang diagnosztikai osztályon egy nagy tudású és lelkes specialista orvos mellé osztottak be, aki nagyon jó előadó volt, és ettől kezdve az ultrahang lett, ami a leginkább érdekelt.

Végzett orvosként az első munkahelyed az állatvédelem közelébe is sodort.

A Tordaszoo Állatmentő Alapítványnál kezdtem először dolgozni. Ez akkor számomra mélyvíz volt. Bár nagyon jó felszereltséggel bír a rendelő –  digitális röntgen, kiváló UH készülék stb. – nagyon nagy önállóságra is szükség volt. Ezek és az, hogy nagyon sok mentett állatot vizsgáltam viszont azzal az előnnyel járt, hogy aránylag gyorsan jelentős gyakorlatot szereztem a képalkotó diagnosztika területén. Cserébe megfertőződtem az állatvédelemmel, állatmentéssel, érzelmileg elkötelezetté váltam az állatok iránt. Kutyám, Bukfenc is az első munkahelyemről származik.

„A kiváló csapat mel-lett amely fogadott a kedvenc szakterü-letemmel is kiemelten foglalkozhatok”

Manapság sokan hagyják el az országot orvosok, állatorvosok. Te is megtehetted volna, úgy tudom.

Nagyon megtisztelőnek éreztem, hogy el-nyerhettem a Leonardo da Vinci ösztöndíjat, és a külföldön megszerzett szakmai gyakorlat után állásajánlatot is kaptam. De a honvágy hazahozott. Magyarországon van az igazi otthonom, a családom, a barátaim. Mindenképp itthon akartam munkát vállalni.

Az Alpha-Vetnél pedig éppen volt egy meghirdetett állás...

Igen. Tudtam, hogy nagyon jól felszerelt a kórház. Itt is van digitális röntgen, több, kiváló minőségű ultrahang-diagnosztikai készülék, teljes labor-rendszer stb. A kiváló csapat mellett amely fogadott a kedvenc szakterületemmel is kiemelten foglalkozhatok, mert a kórházunk a közelmúltban indította el az ultrahang-diagnosztikai szakrendelést, amelyre szeretettel várjuk a pácienseket.

e-max.it: your social media marketing partner

 

Vettech.hu Minden jog fenntartva!

A honlapot készítette az AlphaPress Grafikai Súdió
  

Vettech - állatorvosi műszerek, diagnosztikai eszközök

Beszállítói kör: BCF, Sonosite, Optomed, Kruuse

 
 
 

Az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. tradícióira és sok évtizedes kereskedelmi tapasztalatára Ön is bátran támaszkodhat.  Vállalati filozófiánk szerint csak úgy lehetünk eredményesek, ha munkánk során komplex megoldásokkal - szaktanácsadási szolgáltatásokkal, megfizethető és kiváló minőségű termékekkel - támogatni tudjuk a hazai állattenyésztést.