Állatorvosi praxisok

Dr. Molnár József - a Székesfehérvári Állatgyógyászati központ vezetője

Mint az állatorvosok többsége, ön is gyermekkorától szereti az állatokat. Mikor dőlt el, hogy pont ezt a pályát választja?

Kamaszkoromban elütötték a kutyánkat. A szüleim nem voltak otthon, én rohantam vele az Egyetemre. Amikor ott gondozásba vették az orvosok, megnyugodtam és valahogy úgy éreztem, bizonyos értelemben hazaérkeztem. Ettől kezdve más már nem jöhetett szóba.

Az egyetemi évek alatt melyik területet találta a legvonzóbbnak az  állatorvoslásban?

A két kedvencem a kezdetektől fogva  az  ortopédia  és  a  sebészet. Az Egyetem Sebészeti Tanszékén és a Lókórházban töltöttem a gyakornoki évemet, majd ezután itt is folytattam a munkát. Az üllői Nagyállatkórházban én láttam el az első beteget.

„úgy éreztem, bizonyos értelemben hazaérkeztem”

Hogyan lett  magánállatorvos?

Az üllői munka után magánpraxisoknál dolgoztam alkalmazottként Kaposváron, majd Budakeszin.

2004-ben Verebre költöztem és ekkor indult a saját praxisom is. Eleinte kizárólag lógyógyászattal foglalkoztam. Közben a MÁOK lógyógyász specialistája lettem, így az általános ellátást egyre inkább felváltotta a specialista tevékenység. Elsősorban sántaság specialistaként tartanak számon. Időközben a Magyar Lógyógyász Állatorvosok Egyesületének alelnöke lettem. Viszont a másik legkedvesebb területeimmel, a sebészettel és orthopédiával nem tudtam eleget foglalkozni. Többek között ezért nyitottuk dr. Morvay András barátommal a székesfehérvári rendelőnket.

Amely az egyik legjobban felszerelt magánrendelő a környéken.

Bár a digitális röntgentől kezdve a videootoszkópig számos modern felszerelésünk van, azért még mindig nem vagyok elégedett. Minden területen a maximumra törekszem és mivel lovas területen elég magas színvonalú ellátást tudok biztosítani a pácienseimnek, szeretném ugyanazt a szintet a kisállatpraxisban is megteremteni. Közeli célkitűzésünk az endoszkópos műtétek (artroszkópia, laparoszkópia) bevezetése. Célunk a specializáció, feleségem dr. Csernavölgyi Anna a szemészetben, dr. Flesch Márton kollégánk pedig az ultrahang-diagnosztika területén mélyült el.

„Időközben a Magyar  Lógyógyász  Állatorvosok Egyesületének alelnöke lettem”

A magas színvonalú állatgyógyászati szolgáltatáson kívül egy teljesen egyedülálló módszert is alkalmaznak.

Nagyon érdekel a regeneratív gyógyászat. A PRP (Platelet Rich Plasma) kisállat gyógyászatban történő bevezetésével is próbálkozunk. De a nagy áttörést az őssejt terápiától várjuk. Ezt a lógyógyászatban mi alkalmaztuk először Magyarországon és a kisállat gyógyászatban is hamarosan el fogjuk kezdeni. Ezen a területen elérhető eredmények miatt figyeltem fel az Alpha-Vet Kft. által fejlesztett, természetes növekedési faktorokat tartalmazó készítményére, a Biogenic Pet Vitality-re is, amely szerepel a mi palettánkon is.

Úgy tudom, hogy nem csak a gyógyítás minőségére, de a meg- előzésre is nagy súlyt fektetnek.

Jelenleg két terület foglalkoztatja nagyon a fantáziámat a kisállat gyógyászatban. Az egyik a kutyák szívférgessége, melynek a jelentősége évről évre növekszik. A másik a könyökdiszplázia korai felismerése és kezelése, amely egy életre szóló sántaságtól mentheti meg a kutyát.

e-max.it: your social media marketing partner

 

Vettech.hu Minden jog fenntartva!

A honlapot készítette az AlphaPress Grafikai Súdió
  

Vettech - állatorvosi műszerek, diagnosztikai eszközök

Beszállítói kör: BCF, Sonosite, Optomed, Kruuse

 
 
 

Az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. tradícióira és sok évtizedes kereskedelmi tapasztalatára Ön is bátran támaszkodhat.  Vállalati filozófiánk szerint csak úgy lehetünk eredményesek, ha munkánk során komplex megoldásokkal - szaktanácsadási szolgáltatásokkal, megfizethető és kiváló minőségű termékekkel - támogatni tudjuk a hazai állattenyésztést.