Állatorvosi praxisok

Dr. Parcsami András

Győrben és környékén a kisállattartók körében a legnépszerűbbek közé tartozik dr. Parcsami András állatorvos.

Ahogyan sok állatorvos, ön is a családi hagyományt folytatja.

Édesapám a győri állatkórház orvosa volt. Nyolc éves koromtól vitt magával. Néztem, ahogyan gyógyítja az állatokat és természetes volt a számomra, hogy én is ezt fogom csinálni.

Hol kezdte a pályafutását?

A 90-es évek elején már mód volt kisállatpraxist  indítani  és  édesapám  élt  ezzel a lehetőséggel. Akkoriban a legtöbb magánrendelő családi házak melléképületeiben vagy garázsokban nyílt. Az egyik ilyen garázsrendelő volt a miénk is. 1995-ben végeztem, ekkor már öt éve dolgoztam édesapám mellett asszisztensként. Ennél jobb lehetőséget az indulásra nem is kívánhattam volna magamnak.

A mai rendelők mellett a régi garázs emlékké halványult?

A garázsrendelő sokáig működött. 1999 után Győr kertvárosában nyitottunk egy nagyobb, 60 négyzetméteres rendelőt. Itt már egy rendes váróhelyiséggel és jó technikai háttérrel vártuk a pácienseket. Nagyon tetszett a környék, úgyhogy ide is költöztem.

Később a garázsrendelőt bezártuk, és továbbra is édesapámmal együttműködve  hat éve nyitottunk egy nagy,  modern  rendelőt, amely már a mai igényeknek megfelelő kialakítású és felszereltségű.

A két rendelőben bizonyára több munkatársuk is van.

Édesapámmal párhuzamosan visszük a két rendelőt, néhány alkalommal pedig együtt dolgozunk. Igazi családi vállalkozás, mert szükség esetén a praxist már jól ismerő családtagjaink segítenek. De van egy állandó asszisztensünk is.

Milyen ellátást nyújtanak a pácienseknek?

Mindkét rendelőben az alapellátáson kívül szülészeti, szemészeti és apróbb csontsebészeti beavatkozásokat is végzünk. Ami egy rendelőben szükséges lehet a jó munkához – őrzőmonitor, laborautomaták, UH, digitális  röntgenkészülék stb. - mindkét helyünkön megtalálható.

Pácienseink    közé    elsősorban   kutyák   és   macskák   tartoznak.    Mivel    tudják,    hogy otthon  is  vannak  nyulaim,  így a  rágcsálókat  is  szívesen hozzák a gazdik. Bár van egzotikus szakállatorvosi   vizsgám   is,   az érintett fajok ritkák a praxisban.

A Győri Állatmenhely és az Emberek az Állatokért Alapítvány is rendszeres munkát ad az önök számára. S bár nekik is sokat segítenek, a két barátjával létrehozott alapítványa egyedülálló segítséget nyújt az árva kutyák talán legrászorultabb rétegének.

A Noé Alapítvány – amely nem  azonos  a  budapesti  állatvédő  szervezettel  –  egy „nyugdíjas otthont” hozott  létre. Azokat az idős kutyákat fogadjuk be, amelyek elhunyt   emberek   után   maradnak   hátra,   és nincs senki, aki törődne velük. 15-17 kutyáról gondoskodunk egyszerre, ez a felső határ. Sajnos egyre  több  az ilyen kutya, így  hozzánk  is már csak kihalásos alapon lehet bekerülni. De akinek egyszer jut hely nálunk, az élete végéig biztonságban, kényelemben élhet.

e-max.it: your social media marketing partner

 

Vettech.hu Minden jog fenntartva!

A honlapot készítette az AlphaPress Grafikai Súdió
  

Vettech - állatorvosi műszerek, diagnosztikai eszközök

Beszállítói kör: BCF, Sonosite, Optomed, Kruuse

 
 
 

Az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. tradícióira és sok évtizedes kereskedelmi tapasztalatára Ön is bátran támaszkodhat.  Vállalati filozófiánk szerint csak úgy lehetünk eredményesek, ha munkánk során komplex megoldásokkal - szaktanácsadási szolgáltatásokkal, megfizethető és kiváló minőségű termékekkel - támogatni tudjuk a hazai állattenyésztést.