Állatorvosi praxisok

Pegi-Vet Kft.

A Pegi-Vet Kft. a Dunántúl dél- nyugati területén több, kiváló szolgáltatást nyújtó állatorvosi rendelőt is működtet.
Tulajdonosa dr. Pelbát József kisállatgyógyász szakállatorvos.

A legtöbb budapesti gyermek nevelésével ellentétben az öné során nagy hangsúlyt kapott a természet tisztelete és védelme.

Szerencsés gyermek voltam, mert édesapám vadőrként dolgozott egy Budapest környéki vad- és halgazdasági területen. Ezért magától értetődő volt, hogy az állatokat a természetes élőhelyükön ismerem meg. A velük való törődés a véremmé vált, így nem volt meglepő, hogy állatorvos szeretnék lenni. Ez mégsem ment annyira zökkenőmentesen, mert egy adminisztrációs hiba miatt csak a felvételimet követő évben kezdhettem meg a tanulmányaimat.

Diplomaszerzése után milyen lehetőségek közül választhatott?

Akkoriban társállatokkal csak a hatósági állatorvosok, illetve az egyetem foglalkozhatott, kisállatpraxist nyitni nem volt mód. Végzés után a Gyógyszerkutató Intézetben kezdtem dolgozni, kísérletvezető voltam. De nem sokáig bírtam Budapesten maradni. A gyermekkoromban megszokott természetközeli életre vágytam. Ezért Szekszárd mellé költöztem egy tanyára és elszegődtem egy nagy mezőgazdasági kombináthoz.

Ma már három rendelőt működtet. Mikor nyílt az első?

1993-ban, Dombóváron. 1999-ben nyitottam a következőt, majd 2010-ben a harmadikat Kaposváron. Ezek a Pegi-Vet Kft. égisze alatt működnek.

A három rendelőben ma már 9 állatorvos és 9 asszisztens dolgozik. Nagyon büszke vagyok rá, hogy nálunk nincs luktuáció, szakmailag és emberileg is összetartozó csapatunk van. Szakállatorvosaink kiemelten képalkotó diagnosztika, szemészet, kisállat orthopedia és a lótenyésztéssel kapcsolatos területeken tudnak segíteni.

Kiemelt szolgálatatásokkal is várják az állattulajdonosokat.

Gondosan összeállított műszerezettségünk lehetővé teszi, hogy itthon még nem mindennapos beavatkozásokat is végezzünk. Egyre nagyobb az igény a laparoszkópos ivartalanításra, az arthroszkópos műtétekre, mert gyorsabban gyógyul az állat, nem kell gallér, varratszedés. A felajánlott lehetőségek közül a tulajdonosok 90 %-a már inkább ezeket választja.

Szintén egyre kedveltebb a 4D-s ultrahang. A tenyésztők számára ez kiváló reklámértékkel bír, mert a 30. napon végzett vizsgálatról készült filmet a közösségi oldalakon megosztva növelik a kölykökre érdeklődők számát.

Ezek a lehetőségek szorosabb együttműködést tettek lehetővé a környékbeli kollégákkal is?

Természetesen. Például speciális gerincműtétekre rendszeresen küldenek betegeket. De nagy előny, hogy a Kaposvári Egyetemen működik az MR, így gyors és pontos diagnosztikai hátteret is igénybe tudunk venni.

Nem csak kollégákkal működnek együtt, hanem részt vállalnak az állatvédelmi tevékenységből is.

A Philip Egyesülettel tíz éve, rövidebb ideje a Kutyatár Egyesülettel, a barcsi állatvédőkkel is együttműködünk. Mi látjuk el a dombóvári gyepmesteri telepet, és különösen büszkék vagyunk arra, hogy 3 éve nem kellett kényszerből altatni ezeken a telepeken. A jó kapcsolat az állatvédőkkel folyamatos munkát jelent és azt az előnyt, hogy az örökbefogadott állatok gazdái is visszajárnak hozzánk, sokszor még külföldről is. Úgy gondolom, hogy így állatorvosi hivatásunk valamennyi területén igazán helytállunk.

e-max.it: your social media marketing partner

 

Vettech.hu Minden jog fenntartva!

A honlapot készítette az AlphaPress Grafikai Súdió
  

Vettech - állatorvosi műszerek, diagnosztikai eszközök

Beszállítói kör: BCF, Sonosite, Optomed, Kruuse

 
 
 

Az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. tradícióira és sok évtizedes kereskedelmi tapasztalatára Ön is bátran támaszkodhat.  Vállalati filozófiánk szerint csak úgy lehetünk eredményesek, ha munkánk során komplex megoldásokkal - szaktanácsadási szolgáltatásokkal, megfizethető és kiváló minőségű termékekkel - támogatni tudjuk a hazai állattenyésztést.