Állatorvosi praxisok

Rákosligeti Állatorvosi Rendelőintézet, Dr. Olaszy Krisztián

A Rákosligeti Állatorvosi Rendelőintézet bár több, mint 20 éves múltra tekint vissza, szolgáltatásaiban, felszereltségében, szakmai színvonalában és nem utolsó  sorban   menedzsmentjében is folyamatosan fejlődik. Erre dr. Olaszy Krisztián neve is garancia.

Ebben a rendelőben kezdted a pályádat?

Azok közé a szerencsés állatorvostanhallgatók közé tartoztam, akik már harmadévesen is részt vehettek a gyógyító munkában. Igaz, akkor még asszisztensként, de ez tagadhatatlanul megkönnyítette a diploma utáni indulást.

Dr. Nagy Gáborral 2006-ban kezdtem dolgozni. Nagyon sokat tanultam tőle, nagyon sokat köszönhetek neki. Többek között azt is, hogy ma már résztulajdonosa lehetek Rákosligeti Rendelőintézetnek.

Kevesen osztják meg a már befutott praxis tulajdonjogát.

Pedig nagyon hasznos dolog. Az ember azért épít fel valamit, azért alkot, hogy az maradandó legyen. Ezt úgy lehet elérni, ha gondoskodunk arról, hogy amit elkezdünk, azt megbízható emberek továbbvigyék. Emellett egyfajta anyagi biztonságot is nyújt annak a kollégának, aki nyugalomba vonul, hiszen a rendelő tovább termel. A fiataloknak pedig lehetőséget és komoly segítséget jelent.

Tagadhatatlan, hogy ehhez szükséges a hasonló szemlélet, a bizalom és tolerancia.

A rendelő nem a jelenlegi helyén üzemelt, amikor te bekapcsolódtál a munkába.

Korábban két rendelő volt, azok helyett kezdtünk egy nagyobb, minden szempontból megfelelő helyet keresni. 2010-ben kezdtük az építkezést, ami 2012-ig tartott, mert főképp a paciensek szempontjából zökkenőmentesen szerettük volna megoldani a váltást. Ez sikerült is, olyannyira, hogy egy vasárnap még  a régi helyeken fejeztük be a rendelést, és hétfőn már a jelenlegi helyen nyitottunk.

Hogy éreztétek magatokat az új helyen?

Először  nagyon  furcsa  volt,  hogy  300 felhasználható négyzetméterünk van, de hamar belaktuk.

Itt egy épületben három kezelő van, egy dupla asztalos műtő, képalkotó diagnosztikai helyiség, gondosan elkülönített nem fertőző és fertőző kórházrész, utóbbihoz külön bejárattal. A váró is nagy területű, itt alakítottuk ki a pet-shopot és az Alpha-Vet támogatásával a patikát is. A tetőtérben vannak a szolgálati helyiségek illetve egy húsz fős rendezvényre, képzésre alkalmas terem. A legalsó szinten kapott helyet a kutyakozmetika, és most épül a hidroterápiás, izioterápiás részlegünk.

A rendelőtökben az általános gyakorlatot egyre inkább felváltják a szakrendelések.

A tudomány annyit fejlődött, hogy ma már egy állatorvos nem érthet kellő mélységben minden területhez. Így az alapellátás, az általános ellátás mellett nagyon fontosnak tartom a szakosodást. Tény, hogy komolyabb menedzselést igényel, de ez mindenképpen magasabb színvonalú és szélesebb körű ellátást tesz lehetővé.

Emellett kiemelten fontosnak tartom az együttműködést a többi állatorvosi rendelővel. Ha valamelyik kolléga elküldi a paciensét szakrendelésünkre, akkor mi támogatjuk az ő munkáját.   Amikor a mi feladatunk – pl. egy operáció – az adott állattal véget ér, visszautaljuk a beküldő állatorvoshoz a konzultációt követően. A folyamatos, jó kommunikáció mind a kollégákkal, mind az állattulajdonosokkal elengedhetetlen.

A jelenlegi – orthopediai, szemészeti, fogászati, ultrahang-diagnosztikai és a kifejezetten szívférgességre specializált – szakrendeléseken kívül milyen bővítést terveztek?

Szeretnénk a kiskedvencek – nyúl, hör- csög, sün stb. – részére is hasonlót létrehozni, és bőrgyógyászati szakrendelést is indítani.

Több állatvédő szervezettel is együttműködtök. Sok rendelőben nem szívesen vállalkoznak erre.

Az a tapasztalatom, hogy amit veszítünk a frissen mentett állat kedvezményes ellátásával, azt megnyerjük az állandó kapcsolat nyújtotta előnyökkel. Ezek a szervezetek visszatérő, állandó partnereink. Ha gazdához adják az állatot, a szervezet irántunk  való  bizalma  az  új  tulajdonosét is megalapozza, így hozzánk jön vissza és állandó partnerünkké válik ő is. Nem utolsó sorban pedig jó érzés, hogy nem csak a gazdás állatoknak, hanem a rászorulóknak is segíthetünk, ezzel támogatva a Magyarországon még gyermekcipőben járó állatvédelmet.

e-max.it: your social media marketing partner

 

Vettech.hu Minden jog fenntartva!

A honlapot készítette az AlphaPress Grafikai Súdió
  

Vettech - állatorvosi műszerek, diagnosztikai eszközök

Beszállítói kör: BCF, Sonosite, Optomed, Kruuse

 
 
 

Az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. tradícióira és sok évtizedes kereskedelmi tapasztalatára Ön is bátran támaszkodhat.  Vállalati filozófiánk szerint csak úgy lehetünk eredményesek, ha munkánk során komplex megoldásokkal - szaktanácsadási szolgáltatásokkal, megfizethető és kiváló minőségű termékekkel - támogatni tudjuk a hazai állattenyésztést.