Állatorvosi praxisok

Dr. Somogyi Rita az Alpha-Vet székesfehérvári Állatkórházának vezető állatorvosa.

A pályát választó kollégák többségénél már kisgyermekként eldől, hogy állatorvos lesz. Te is ehhez a csoporthoz tartozol?

Három éves koromtól kezdve három pálya vonzott és biztos voltam abban, hogy ezek közül választok. Autóversenyző, vadászpilóta vagy állatorvos. Ez pályaválasztásig megmaradt, de lányként végül a legkonszolidáltabbnak tűnőt választottam, így lettem állatorvos.

1994-ben végeztél. Hol szerezted meg a jelenlegi, nagy tapasztalatodat a szakmában?

Az egyetemi években kétszer volt módom ösztöndíjjal Ausztriában tanulni. Gyakornok az Alpha-Vet Állatkórházában voltam egy évig. Üres állás akkor nem volt, így a gyakorlati időm végén más hely után kellett néznem. A Gárdonyi Kisállatklinikára szegődtem, dr. Pálinkás Imréhez. Nagyon jó döntés volt. Nagyon sokat tanultam szakmai szempontból és vállalkozási ismeretekből. De ami nagyon fontos, emberi szempontból és életilozóia tekintetében is. Nagyon sokat kellett dolgozni a mostani, fejlett technológiához képest szerényebb műszerezettséggel, de a családias hangulat és a szakmai fejlődés ezt feledtette.

Tizenegy év után mégis kiléptél.

Igen, megszülettek a gyermekeim. Amikora gyerekektől már lehetett dolgoznom, a munkavállalásomat a családomhoz igazítva Sukorón nyitottam egy kis rendelőt. Ez egy ideig megfelelőnek látszott. De hiányzott a szakmai fejlődés lehetősége, a kollégákkal való kapcsolat, a komolyabb feladatok komolyabb műszerezettséggel.

Ezért 2014-től újra az ismerős környezetben, az Alpha-Vet Állatkórházában dolgozol.

Nekem nagyon fontos az, hogy minőségi szolgáltatást tudjon nyújtani az intézmény, ahol dolgozom. Ehhez komoly szakmai, pénzügyi és emberi háttérre van szükség, amit egyedül egy kis rendelőben nem feltétlenül lehet megteremteni. Itt viszont a folyamatos fejlesztések lehetővé teszik, hogy régiós kórház színvonalát tudjuk biztosítani, a legjobb szakmai alapú, jó ár-érték arányú szolgáltatásrendszerrel, odafigyelve az emberek problémáira is az állatok ellátása mellett.

Nagyon jól együttműködő csapattal dolgozom. Kiváló műszerezettségünk van – digitális röntgen, Sonosite M-Turbo ultrahang, amivel már a kardiológiai szakrendelést is el tudtuk indítani, három altatógép, őrzőmonitorok, koagulátorok, teljes hematológiai- és biokémiai labor – így a célirányos kezelésekkel nem kell várnunk, hanem azonnal gyógyító munkát végezhetünk.

Műszereinkkel, vizsgálati lehetőségekkel szívesen segítünk a betegellátásban a kollégáknak is. A pácienseket a kért beavatkozások elvégzése után visszautaljuk a beküldő orvoshoz.

A kórház dinamikusan fejlődik, új szakrendeléseket is terveztek.

Rövid időn belül szeretnénk elindítani az egzotikus, a szemészeti- és a dietetikus szakrendelésünket, illetve az egyre nagyobb érdeklődés miatt a homeopátiás szakrendelést is. 

Az állatkórház néhány olyan feladatot is magára vállalt, amely nem csupán a gyógyító munkát foglalja magában.

Az Alpha-Vet segít abban, hogy a területen élő, segítséggel nem rendelkező mozgáskorlátozottak is eljuthassanak hozzánk a kezelendő állataikkal, külön térítési díj nélkül.

Ezen kívül szorosan együttműködünk az ASKA menhellyel, és a HEROSZ állatotthonnak is segítünk az árva állatok ellátásában.

e-max.it: your social media marketing partner

 

Vettech.hu Minden jog fenntartva!

A honlapot készítette az AlphaPress Grafikai Súdió
  

Vettech - állatorvosi műszerek, diagnosztikai eszközök

Beszállítói kör: BCF, Sonosite, Optomed, Kruuse

 
 
 

Az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. tradícióira és sok évtizedes kereskedelmi tapasztalatára Ön is bátran támaszkodhat.  Vállalati filozófiánk szerint csak úgy lehetünk eredményesek, ha munkánk során komplex megoldásokkal - szaktanácsadási szolgáltatásokkal, megfizethető és kiváló minőségű termékekkel - támogatni tudjuk a hazai állattenyésztést.