Állatorvosi praxisok

Szegedi Kisállat-Ambulancia

Dr. Rengei Antal a vezetője a Szegedi Kisállat-Ambulanciának, amely a Dél-Alföld egyik legnagyobb forgalmú rendelőintézete. 1991 óta várja itt a gyógyulni vágyó kedvenceket az övéhez hasonlóan nagy tapasztalattal rendelkező kollégáival.

Hány munkatársa van a klinikának?

Három kisállatklinikus-szakállatorvos dolgozik együtt. A kisállatpraxisban szokásos ismeretek mellett mindhármunknak van kedvenc szakterülete. Dr. Perényi László galambspecialista, Dr. Szalay János a képalkotó diagnosztikában szerzett jelentős tapasztalatokat.

Jómagam pedig a csont- és gerincsebészeti eseteken kívül a hüllőkkel foglalkozom szívesen.

A munkánkat négy, jól képzett, lelkes asszisztens segíti.

Évente 4-5000 páciens fordul meg a klinikán.

Ennyi eset ellátása nem csak emberi, szakmai, de kiváló technikai hátteret is feltételez. Jól gondolom?

Valóban, a képalkotó diagnosztikai eszközök, EKG, altatógépek, szemészeti diagnosztikai  eszközök,  őrzőmonitorok stb. állnak a rendelkezésünkre ahhoz, hogy egy helyen biztosíthassunk minden szükséges ellátást. A rendelési idő 11.00 órától 17.00 óráig tart. Ebben az időszakban többnyire mindhárom állatorvos egyszerre rendel. Így elkerülhető a hosszas várakozás, és szükség esetén lehetőség van az azonnali konzultációra.

Akinek 17.00 óra után lenne szüksége a segítségre mit tehet? A legtöbb gazdinak általában eddig tart a munkaideje.

Bár a rendelési idő elvileg 17.00 óráig tart, gyakorlatilag általában 19.00 és 20.00 óra között fejezzük be a rendelést. Emellett huszonhat évvel ezelőtt elkezdtünk kiépíteni egy ügyeleti rendszert, amelyben jelenleg kilenc állatorvos kolléga vesz részt. Egy-egy ügyeleti időszak péntek estétől a következő hét péntek reggeléig tart. Ezzel az időbeosztással sikerült megoldanunk azt, hogy minden rászoruló kisállat időben kapjon megfelelő ellátást, és az állatorvosok is eleget pihenhessenek.

A kellemes környezetben nyújtott kiváló szolgáltatáson kívül van még valami, amire büszke, ami különlegességnek számít egy állatorvosi rendelőtől a térségben?

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy kiváló szakmai és baráti kapcsolatot ápolunk a környezetünk – elsősorban Szeged – valóban minőségi állatorvosi szolgáltatást nyújtó rendelőivel. Továbbá a kulturált kutyatartás mindenki számára fontos. Ezért azoknak a kutyatartóknak, akik kölyökkutyájukkal hozzánk járnak, segítünk a korai szocializációs időszakban. A kutyaovinkban a kölyökkutyák közös foglalkozásokon szocializálódnak, a gazdák pedig nagyon sok új ismeretet szereznek, pl. megtanulnak jól kommunikálni kis kedvencükkel már a kezdeti időszaktól.

Így könnyebbé válik az együttélés a családban, a társadalomban, és nem utolsó sorban a jól nevelt kutya a rendelőben is könnyebben kezelhető.

Nem csak a szocializációval segítik a kezdő állattartót, de takarmányozási tanácsadással is?

Nagyon fontos, hogy a kezdetektől minőségi eledelt kapjon a kiskutya. Így számos betegség megelőzhető. A `90-es évek közepétől igyekeztünk megtalálni azt a tápot, amely gyakorlati tapasztalataink alapján is a legjobbnak bizonyul. Ez a Eukanuba, amely az Alpha-Vet Kft-vel is a közös pontot jelenti számunkra. A térségben az állator- vosok közül sokáig a 2. helyet foglaltuk el Magyarországon a Eukanuba tápcsalád forgalmazásában.

Ha állatorvosként kívánhatna valamit, mi lenne az?

Az, hogy az állatorvosi hivatás színvonalának megfelelően, minden tekintetben továbbra is elismert és megbecsült legyen. Mi ezért dolgozunk immár huszonnyolc éve.

e-max.it: your social media marketing partner

 

Vettech.hu Minden jog fenntartva!

A honlapot készítette az AlphaPress Grafikai Súdió
  

Vettech - állatorvosi műszerek, diagnosztikai eszközök

Beszállítói kör: BCF, Sonosite, Optomed, Kruuse

 
 
 

Az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. tradícióira és sok évtizedes kereskedelmi tapasztalatára Ön is bátran támaszkodhat.  Vállalati filozófiánk szerint csak úgy lehetünk eredményesek, ha munkánk során komplex megoldásokkal - szaktanácsadási szolgáltatásokkal, megfizethető és kiváló minőségű termékekkel - támogatni tudjuk a hazai állattenyésztést.