Állatorvosi praxisok

Szent Korona Állatorvosi Rendelő - Dr. Bauer Ákos

Dr. Bauer Ákos Szent Korona Állatorvosi Rendelője a kis praxisok közé tartozik, de igen jó híre van főképp a kisrágcsálókat, vadászgörényeket kedvelő állattulajdonosok körében.

 

Kezdettől a kisállatgyógyítás felé indult a pályája?

Igen. A diplomám megszerzése után 2004-ig egy nagy forgalmú állatorvosi rendelőben dolgoztam. Az általános rendelői feladatokon túl elsősorban a sebészet volt a területem. A napi 6-8 órás műtétek során kellő sebészeti rutint is szereztem ahhoz, hogy nyugodtan megnyithassam a saját rendelőmet.

Szerencsés helyzetben voltam, mert dr. Makai Péter is ebben az időben  nyitotta meg a jelenlegi rendelőjét és a két korábbit felszámolta. Ezek közül vettem át a kisebbet. Ennek a forgalma ugyan minimális volt, de egy induló önálló praxishoz ideálisnak ítéltem. Főképp azért, mert az akkori szűkös kereteimet szinte csak a felszerelésre kellett fordítanom. Másfél évvel később még két helyiséggel tudtam bővíteni a meglévő – addig egy váró és egy kezelőhelyiségből álló – rendelőt, így már némileg kényelmesebben, 50 négyzetméternyi területen láthattam el a pacienseket.

Anno egyedül kezdett itt, ma már vannak munkatársai.

Kezdetben a feleségem volt asszisztensként a segítségem, de jelenleg GYES-en van.

Dr. Demjén Zsóia hetente háromszor rendel és asszisztensként Szemes Zoltán segít nekünk.

A kezdeti időkhöz képest megnövekedett forgalom igényelte a személyi bővítést?

Napi 20-25 beteggel számolhatunk, plusz 2-3 kiszállással, kisebb műtétekkel. Ahhoz, hogy  a  betegeink  a  megszokott rendelési időben és minőségben mindig számíthassanak az ellátásra és persze az orvosnak is jusson pihenőidő, korrekt megoldást kellett találni. Az egyszemélyes praxis másik hátránya a gyors konzultációs lehetőség hiánya volt.

A forgalom növekedése nem motiválta a rendelő további bővítésére?

A jelenlegi terület nem bővíthető tovább, költözni nem szeretnék. Nem célom nagy hírű, sikerorientált klinika létrehozása. Egy emberi léptékű, ám minőségi munkán alapuló szolgáltatást szeretnék fenntartani, amelyért továbbra is szívesen járnak ide az állattulajdonosok.

Ami a fejlődést illeti, a jövőben inkább a műszerezettségre és a további szakirányú képzésekre helyezném a hangsúlyt.

Bár a rendelőjében minden kisállatot egyaránt várnak, mégis a kisrágcsálókat és vadászgörényeket tartó emberek körében a legnépszerűbbek.

Tíz-tizenöt évvel ezelőtt még kevesebb volt az ilyen kedvencek megjelenése az állatorvosoknál, így kevesebben is mélyedtek el a velük kapcsolatos tudnivalókban. A korábbi munkahelyemen aránylag gyakran találkoztam ilyen állatokkal, és fokozatosan beletanultam a kezelésükbe, megkedveltem őket. A saját rendelőm megnyitásakor már több görényes tulajdonos járt hozzám, egyre  nagyobb  tapasztalatra  tettem  szert a folyamatos, szakirányú képzések mellett.

A forgalom nagy részét ezek az állatok adják?

Nem. Körülbelül a 15 %-át. Az viszont nagyon fontos, hogy egy törpehörcsög, tengerimalac, süni vagy görény éppolyan figyelmet, épp annyi időt és szakmai ráfordítást kap, mint egy kutya vagy egy cica. A tulajdonosok a szakszerű, minőségi ellátásért és a törődésért a leghálásabbak, ezért térnek vissza hozzánk, elismerve a munkánkat.

e-max.it: your social media marketing partner

 

Vettech.hu Minden jog fenntartva!

A honlapot készítette az AlphaPress Grafikai Súdió
  

Vettech - állatorvosi műszerek, diagnosztikai eszközök

Beszállítói kör: BCF, Sonosite, Optomed, Kruuse

 
 
 

Az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. tradícióira és sok évtizedes kereskedelmi tapasztalatára Ön is bátran támaszkodhat.  Vállalati filozófiánk szerint csak úgy lehetünk eredményesek, ha munkánk során komplex megoldásokkal - szaktanácsadási szolgáltatásokkal, megfizethető és kiváló minőségű termékekkel - támogatni tudjuk a hazai állattenyésztést.