Állatorvosi praxisok

Dr. Milei László – a vállalkozás mestere

A pályaválasztás Önnél is a kisgyermekkorra tehető.

Nagyszüleimnek volt földje, haszonállatokat tartottak. Már akkor szerettem az állatokat és náluk találkoztam az ott dolgozó veresegyházi állatorvossal. Őt figyeltem már általános iskolás koromban, ez döntő lett a számomra. Így jelentkeztem később az egyetemre. Akkoriban a hallgatók 85 %-a férfi volt, sok ázsiai vendéghallgató is volt közöttük.

A végzés után hol kezdett dolgozni?

A Gödöllői Állatkórház laboratóriumában, mindössze fél esztendeig. Utána egy évet töltöttem a Ceglédi Állatkórházban, majd visszatértem az ÁOTK szülészeti tanszékére másfél évre. 1989-ben Németországba költöztem. Akkor úgy hittem, jól beszélek németül, de a német szakvizsga letételéhez még komolyan kellett tanulnom a szakmai nyelvet. Egy München melletti kisvárosban helyezkedtem el vegyes praxisban és két év múlva Puchheim mellett vásároltam egy kisállatrendelőt. Nyolc évig vittem a praxist, egészen a válásomig. Ezt követően hazaköltöztem, de néhány évig még visszajártam helyettesíteni.

A hazatérése után mivel foglalkozott?

Egy állatgyógyászati kereskedelmi cégnél dolgoztam egészen 2012-ig. Még a munkaviszonyom alatt alapítottam meg az első állatpatikámat. Amikor eljöttem a cégtől a patikát kibővítettem a rendelővel, és a ma már Turul néven ismert rendelő fokozatosan további egységekkel bővült.

Amikor a gödöllői rendelőt megnyitottam, már nagy segítségemre volt jelenlegi párom, Ferenczy Valéria. Az ő pénzügyi szaktudása és következetessége az egyik alappillére a cégünknek. Egy évvel később csatlakozott hozzánk dr. Székely Dániel kollégám, akivel nagyon jó partnerkapcsolat alakult ki. Az ő segítségével nyitottuk meg a fóti, később az aszódi rendelőt.

A gödöllői rendelő is megújult.

Kinőttük a régi, 100 négyzetméteres helyünket. Idén 270 négyzetméteren nyitottuk meg az új rendelőt, amely már három kezelővel működik és kiváló a felszereltsége. A régi rendelő helyiségét pedig meghagytuk patikának és pet shopnak.

Hány kolléga dolgozik most Önnel?

A Turul rendelőkben pillanatnyilag öt állatorvos dolgozik és várunk még két fiatal tehetséget, akik most még külföldi tapasztalatokat gyűjtenek.

Nagyon fontosnak tartom, hogy folyamatosan fejlesszük a szakmai tudásunkat. Két kollégám vesz részt szakállatorvosi képzésen. Az asszisztenseket úgymond mi neveljük ki, az ő képzésüket éppoly fontosnak tartjuk és támogatjuk, mint az orvosokét. Természetesen igyekszünk versenyképes bért is biztosítani, hogy a jól képzett kollégáink számára hosszú távon is megérje nálunk maradni és így pácienseink is állandó, megbízható ellátásban részesülhessenek, számukra is vonzó áron.

A rendelők, patikák, a pet shop rengeteg munkát is jelent. Marad ideje a pihenésre?

Sajnos elég kevés. Olyankor párommal kirándulunk a környéken vagy a vitorlásunkon töltjük az időt a Balatonon. Hosszabb szabadságunk alkalmával általában a lányaimat látogatjuk meg Münchenben.

Összeállította: Turóczy-Faritz Judit

e-max.it: your social media marketing partner

 

Vettech.hu Minden jog fenntartva!

A honlapot készítette az AlphaPress Grafikai Súdió
  

Vettech - állatorvosi műszerek, diagnosztikai eszközök

Beszállítói kör: BCF, Sonosite, Optomed, Kruuse

 
 
 

Az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. tradícióira és sok évtizedes kereskedelmi tapasztalatára Ön is bátran támaszkodhat.  Vállalati filozófiánk szerint csak úgy lehetünk eredményesek, ha munkánk során komplex megoldásokkal - szaktanácsadási szolgáltatásokkal, megfizethető és kiváló minőségű termékekkel - támogatni tudjuk a hazai állattenyésztést.