Állatorvosi praxisok

Dr. Latkovics Gyöngyi – a páciens a legfontosabb!

Dr. Latkovics GyöngyiMi indított el az állatorvosi pályán?

Pesti flaszterlány vagyok, egy hörcsögön kívül nem volt állatunk. Állatorvos sincs a családban más, csak én. Édesapám agrár-közgazdász, az egyik könyvében láttam meg egy vemhes lovat egy grafikán. Ez nagyon misztikus volt a számomra, és kíváncsi lettem rá, hogy mi és hogyan működik az állatoknál. Gimnazista koromban már biztosan tudtam, hogy ez az én utam.

1985-ben végeztél. Merre vitt a választott utad?

Székesfehérvárra, az állatkórházba. Akkoriban a haszonállat-gyógyászat volt az elsődleges, de itt módom volt a kisállat-gyógyászatba is betekinteni. Külön élmény volt, hogy fiatal, lelkes, nagyon jó csapat fogadott. Bár rengeteget dolgoztunk, nagyon családias volt a hangulat. Tény, hogy ehhez a  mostanitól eltérő ügyeleti beosztás is hozzájárult, napokat töltöttünk bent egyhuzamban.

 

rendelőNyolc évvel később mégis önállósodtál.

A család, a gyerek mellett ezt az életmódot nem lehetett tovább folytatni, bármennyire is szerettem az állatkórházban dolgozni. S bár továbbra is Budapesten élek, nem akartam cserben hagyni a pácienseimet és a gazdikat, akik számítottak rám. Ezért Székesfehérváron kerestem helyet a saját rendelőmnek.

Miért döntöttél úgy, hogy kis praxis marad a rendelőd?

Mert így jól ismerünk mindenkit, aki hozzánk jár. Van olyan is, aki már a megnyitás óta. A gazdik  mindig velünk találkoznak és megbíznak bennünk. Az orvos, állatorvos választása pedig bizalmi kérdés is a szakmain kívül.

Hányan dolgoztok a rendelőben?

Állatorvos csak én vagyok. Majdnem a kezdetektől dolgozik velem fizioterapeuta kollégám, vele már fél szavakból is értjük egymást. A munkánkat pedig adminisztrátor kolléganőnk segíti. De a rendelőben van még egy nélkülözhetetlen, recepciós kolléga: Vörike, a rendelő cicája. Az érkezők neki köszönnek először.

Milyen ellátásokkal várjátok a betegeket?

Célunk, hogy minden területen jó ellátást biztosítsunk. ‚95-ben kisállat specialista vizsgát tettem, de a gyógyítás része nálunk a homeopátia, lézerterápia, az alternatív gyógyászat különféle elemei, a  fizioterápia. Rendszeresen részt veszünk továbbképzéseken, hogy minél hosszabb ideig jól működjön a rendelő.

Egyik szakterületed a bőrgyógyászat, és a rendelő polcáról nem hiányzik az Alpha-Derm Plus sem. Miért használod szívesen ezt a spray-t?

Gombás fertőzések és marbofloxacinra érzékeny bakteriális fertőzések esetén nagyon gyors és hosszan tartó eredményt hoz súlyos esetekben is. Induló tüneteknél pedig elég egy kevés Alpha-Derm Plus-t használni és így elkerülhető a mellékhatásokkal járó per oralis készítmények alkalmazása. Egyes betegségek – például visszatérő allergia – esetén pedig elengedhetetlen a jó állapot szinten tartásához.

Budapestről ingázol Székesfehérvárra a pácienseid kedvéért. Marad szabad időd?

Hétvégén nem dolgozom. Ilyenkor szívesen tornázom kicsit többet, mint a hétköznapokon vagy operát hallgatok.

 Összeállította: Turóczy-Faritz Judit

e-max.it: your social media marketing partner

 

Vettech.hu Minden jog fenntartva!

A honlapot készítette az AlphaPress Grafikai Súdió
  

Vettech - állatorvosi műszerek, diagnosztikai eszközök

Beszállítói kör: BCF, Sonosite, Optomed, Kruuse

 
 
 

Az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. tradícióira és sok évtizedes kereskedelmi tapasztalatára Ön is bátran támaszkodhat.  Vállalati filozófiánk szerint csak úgy lehetünk eredményesek, ha munkánk során komplex megoldásokkal - szaktanácsadási szolgáltatásokkal, megfizethető és kiváló minőségű termékekkel - támogatni tudjuk a hazai állattenyésztést.