Állatorvosi praxisok

Szemészeti központ nyílt az Alpha-Vet  budapesti állategészségügyi Pet centrumában!

Újdonsággal áll a kollégák és az állattulajdonosok rendelkezésére az Alpha-Vet Kft. A budapesti telephelyen szemészeti szakrendelés nyílik Magyarország egyik legjobb szemész specialistája, dr. Dobos András címzetes egyetemi docens, PhD doctorandus, Közép-Európai Társállat Szemészeti Társaság elnöke közreműködésével.

1988-ban kezdted az állatorvosi munkát, akkor még más területen.

Körzeti állatorvos voltam, elsősorban baromfival foglalkoztam. Két évvel később magánkórházat hoztam létre, ami nagyállatokat fogadott elsősorban. De az ebben szerzett gyakorlat a kisállatpraxisban is segítséget nyújtott.

Miért kezdtél szemészettel foglalkozni?

Sajnálatos baleset miatt a korábbi módon nem folytathattam az állatoroslást. Dr. Gyenes Ágota szemsebész főorvos asszony megismertette velem ezt a különösen érdekes és nehéz gyógyászati ágat. A humán szemészet jóval előrébb tart, mint az állatszemészet, így sok információt a Pécsi Orvostudományi Egyetemen szereztem meg, jelenleg is szoros az együttműködésünk egyes kutatási területeken, amelyek előre mutatnak az állatszemészetben is.

 

Az Alpha-Vet Kft-vel egy különleges eset alakította ki az együttműködést.

2008-ban egy műlencse projekttel támogatta az Alpha-Vet Kft. vezetősége a szentesi rendelőmben folyó munkát. Ekkor indult a komoly kapcsolat, hiszen ez a műtét úttörőnek számított az állatgyógyászatban.

Azóta előre léptünk, hiszen több, mint egy éve indítottuk el Székesfehérváron az Alpha-Vet  Kft.  állatkórházában a szemészeti rendelést, amely szintén nagy népszerűségnek örvend. Így vetődött fel a gondolat, hogy Budapesten is létre kellene hozni egy szemészeti centrumot. Így az Alpha-Vet Kft telephelyeivel és a tulajdonomban lévő szentesi Kíséri Állatorvosi Rendelővel az ország középső vonalában gyakorlatilag mindenki számára elérhetővé teszünk egy kiemelkedő minőségű szemészeti ellátást.

Milyen vizsgálati lehetőségekkel várjátok a betegeket?

A legfejlettebb, európai színvonalnak megfelelő diagnosztikai eszköztár áll a rendelkezésünkre. Alapvető a szemnyomásmérés, a pachimetria, a látásfunkció vizsgálata, ERG vizsgálat, szemészeti ultrahang-diagnosztika. OCT készülékkel a szaruhártya vastagságának mérését tudjuk végezni, megállapítható a glaucomára való hajlam. Tudunk retinavastagságot mérni, retinatérképet készíteni, így az ERG készülékkel együtt a PRA diagnosztika is gyorsan és pontosan elvégezhető. A belső szemműtéteknél pedig a legmodernebb mikrosebészeti technikát alkalmazzuk.

Az elmúlt években gyakorlattá vált, és továbbra is folytatódnak az szemészeti továbbképzések és konferenciák.

Éves forgóban  Szentesen a  Megyeháza Konferencia és Kúltúrális Központban  illetve az Alpha-Vet Kft. budapesti telephelyén rendezzük meg a szemészeti konferenciát, amelyre szeretettel várjuk a terület iránt érdeklődő kollégákat. Itt nem csak a legújabb ismeretekkel bővíthetik tudásukat, hanem megfelelő orvosi műszerekkel is rendelkezésre áll az Alpha-Vet Kft. Vettech ágazata. Amennyiben a budapesti konferencián vesznek részt, az állatpatikában és a hatalmas területtel és árukészlettel rendelkező Alpha-Zoo központi áruházában is válogathatnak.

Mit jelent a számodra az együttműködés ilyen szintű bővülése?

Számomra nagy elismerés és megtiszteltetés, hogy engem tart méltónak az Alpha-Vet Kft. vezetése arra, hogy egy magas szintű, országos szemészet ellátást nyújtani képes rendszer kiépítésében működjem együtt a céggel. S bízom abban, hogy mind az állattulajdonosok, mind a kollégák továbbra is megtisztelik bizalmukkal a szemészeti hálózatunkat.

 

Szemészeti Centrum:

+36-30/357-4468

1194 Budapest Hoffher A. 38-42.

www.allatorvosiszemeszet.hu

 

Állatorvosi műszerek - Vettech

+36-30/864-3989

Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

www.vettech.hu

Összeállította: Turóczy-Faritz Judit

e-max.it: your social media marketing partner

 

Vettech.hu Minden jog fenntartva!

A honlapot készítette az AlphaPress Grafikai Súdió
  

Vettech - állatorvosi műszerek, diagnosztikai eszközök

Beszállítói kör: BCF, Sonosite, Optomed, Kruuse

 
 
 

Az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. tradícióira és sok évtizedes kereskedelmi tapasztalatára Ön is bátran támaszkodhat.  Vállalati filozófiánk szerint csak úgy lehetünk eredményesek, ha munkánk során komplex megoldásokkal - szaktanácsadási szolgáltatásokkal, megfizethető és kiváló minőségű termékekkel - támogatni tudjuk a hazai állattenyésztést.